AXCO-Motors suuntaa kasvuun | Green reality

AXCO-Motors suuntaa kasvuun

28.04.2017

AXCO-Motors suuntaa kasvuun

Lehdistötiedote
AXCO-Motors Oy
21.4.2017

Kasvun myötä AXCO-Motors siirtyy uusiin laajempiin toimitiloihin

Lappeenrantalainen AXCO-Motors on vuonna 2004 perustettu, kasvuhakuinen erikoissähkökoneita valmistava korkean teknologian yritys, jonka päätuotteina ovat vesivoima-, marine- ja teollisuuskäyttöjen haastavat sähkömoottorit ja -generaattorit. Yrityksen liiketoimintakonsepti perustuu omaan suunnitteluun, loppukokoonpanoon sekä tehokkaaseen alihankintaverkostoon.

Yhtiö on keskittynyt vesivoimaliiketoiminnassaan pienvesivoimaprojekteihin, joissa generaattoriteho on pääosin alle 10 MW. Suoravetoisten kestomagneettigeneraattoreiden korkea hyötysuhde parantaa vesivoimalaitosten energiantuotantoa ja laitoksen säädettävyyttä. Yhtiö mahdollistaa omilla tuotteillaan päästöttömän vesivoiman entistä tehokkaamman tuotannon. AXCO-Motorsin päätuotteisiin kuuluvat vesivoimageneraattoreiden lisäksi kestomagneettimoottorit laivakäyttöihin ja teollisuussovelluksiin sekä erikoissähkökoneiden suunnittelupalvelut.

Reilun kymmenen vuoden teknologian ja tuotteiden kehittämisen hedelmät yhdessä Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkimusyksikön kanssa alkavat tuottaa tulosta, ja tulevina vuosina yritys tähtää selkeään kasvuun. Kuluneiden vuosien aikana AXCO-Motors on saavuttanut merkittäviä asiakkuuksia Suomesta, Keski-Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Intiasta. Viennin osuus on ollut vuosittain yli 80% toiminnan volyymistä. Kehitetyn korkean teknologian ja laadukkaiden toimitusten myötä olemassa olevat sekä potentiaaliset asiakkaat ovat varmistuneet toteutuksista teknologia-alueella, jolla vahvat näytöt ovat arvossaan.

AXCO-Motorsin näyttöjen ja markkinoiden aktivoitumisen ansiosta yhtiö tähtää tulevina vuosina selkeään kasvuun, ja vuoden 2016 1,2 miljoonan euron liikevaihto on tarkoitus moninkertaistaa lähivuosina. Kasvutavoitteiden tukena on vahva tilauskanta, joka on korkeammalla tasolla kuin koskaan.

Tilausten määrän merkittävä kasvun ansiosta yhtiö siirtyy Skinnarilasta suurempiin tuotanto- ja toimistotiloihin Pajarilan Höyläkadulle. Uuden kokoonpanotehtaan tilat kolminkertaistuvat nykyisestä 300 neliömetristä yli 1000 neliömetriin. Kokoonpanon lisäksi toimitiloihin rakennetaan uusi generaattoreiden koestamo. Uudet toimitilat mahdollistavat yrityksen tuotantokapasiteetin kasvattamisen nykyisestä moninkertaiseksi. Toimitilat mahdollistavat myös toimihenkilötilojen kasvattamisen liiketoiminnan kasvun myötä.

Lisätietoja

- toimitusjohtaja Asko Parviainen 050 520 6163

- hallituksen puheenjohtaja Jorma Laukkanen 045 1206 742