Aurinko paistaa Imatralla - Imatran Seudun Sähkön toimistolle aurinkovoimala | Greenreality

Aurinko paistaa Imatralla - Imatran Seudun Sähkön toimistolle aurinkovoimala

18.09.2017

Aurinko paistaa Imatralla

Imatran Seudun Sähkön toimistolle aurinkovoimala

Imatran Seudun Sähkö Oy käynnisti vuonna 2016 aurinkovoimalahankkeen, jonka tavoite on hankkia kokemusta aurinkovoiman tuotantomääristä,  laitteiston teknillisistä ominaisuuksista ja aurinkovoimaprojektin toteuttamisesta.

Rejlers selvitti aurinkovoimalan rakentamista Imatran Seudun Sähkö Oy:n kahteen kiinteistöön. Selvitys perustui kohteiden katselmointiin, kulutustietoihin ja energiakatselmukseen.

Kiinteistöt todettiin hyviksi kohteiksi aurinkovoimalalle, koska tuotantopotentiaali saadaan hyödynnettyä paikalliseen kulutukseen ja koska sähkönkulutuksen arkipäivien tuntitehoprofiili noudattaa hyvin aurinkovoimalan tuottokäyrää.

Mitoitus- ja tuottolaskelma tehtiin simulointiohjelmalla huomioiden paneelien todelliset mitat ja käytettävissä olevan tilan mitat sekä voimalan suunta aurinkoon nähden. Tilaukseen sisältyivät myös hankintakyselydokumentit ja tarjousvertailut.

Imatran Seudun Sähkön toimitalon katolle asennettiin yhteensä 50 aurinkopaneelia. Voimalan teho on 13,25 kW, ja sen vuotuinen tuotantomäärä tulee olemaan noin 10 700 kWh. Tehokkainta tuotanto on vuoden valoisalla jaksolla, mutta nykyteknologialla talvellakin saadaan vähän tuotantoa. Vuosituotanto pystytään hyvin käyttämään kyseissä olevien kiinteistöjen omaan kulutukseen. Voimalan toimittajaksi valittiin Green Energy Finland Lappeenrannasta, jonka laitteisto osoittautui kokonaistaloudellisimmaksi. 

Aurinkovoimalaan on yrityksellä mahdollista saada investointitukea 25 % kokonaisinvestoinnista. Aurinkovoimalan käyttökustannukset ovat tyypillisesti vähäisiä, koska paneelit eivät tarvitse juurikaan huoltoa.

Sekä Rejlers, Imatran Seudun Sähkö että Green Energy Finland kuuluvat Green Energy Showroom (GES) -verkostoon. Hanke tukee omalta osaltaan maakunnallisia tavoitteita hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi.

 

Green Energy Showroom (GES) on Etelä-Karjalassa yrityslähtöisesti toimiva energia- ja ympäristöalan verkosto, joka luo jäsenilleen sekä alueelle kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tutustu verkostoon TÄSTÄ.